Κεσαντίγιας με κυβάκια από περίσσευμα καρέ χοιρινού, τυριά και λαχανικά
Ιωάννα Σταμούλου
Preparation
Λιγότερο από 30’
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 1 κρεμμύδι μέτριο σε φετούλες
- 1/2 κόκκινη πιπεριά σε μπαστούνια
- 1/2 πράσινη πιπεριά σε μπαστούνια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. ψαχνό από χοιρινό
- 1 φλ. τριμμένα κίτρινα τυριά
- πάπρικα
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Κόβουμε 1 κρεμμύδι μέτριο σε φετούλες, 1/2 κόκκινη και 1/2 πράσινη πιπεριά
σε μπαστούνια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε
σε κυβάκια 1 φλ. ψαχνό από χοιρινό, πασπαλίζουμε με πάπρικα και ρίγανη
και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 1 λεπτό ακόμα. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και
απλώνουμε μέσα μια τορτίγια. Στρώνουμε από πάνω το μείγμα με το χοιρινό
και τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με 1 φλ. τριμμένα κίτρινα τυριά. Σκεπάζουμε
με δεύτερη τορτίγια και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά
να λιώσει το τυρί. Κόβουμε στα τέσσερα και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα
της επιλογής μας.