Detox χυμός με παντζάρι και τζίντζερ
Preparation
2 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 5 μεγάλα φύλλα kale
- 2 πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα
- 5 μέτρια καρότα
- 2 μεσαίοι βολβοί παντζαριών, κομμένοι σε κομμάτια
- 3 παντζαρόφυλλα, με το κοτσάνι
- 1 μικρό κομμάτι (4-5 εκ.) τζίντζερ, τριμμένο
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά μας, και τα περνάμε από τον αποχυμωτή ή το μπλέντερ. Αν τα πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ, μετά θα πρέπει να περάσουμε τον πουρέ που θα προκύψει από λεπτό σουρωτήρι, έτσι ώστε να διαχωριστεί ο χυμός από τον πολτό. Καταναλώνουμε τον χυμό, ενώ τον πολτό που έμεινε μπορούμε να τον φυλάξουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να τον χρησιμοποιήσουμε σε smoothies, σε κέικ, σε σπιτική γκρανόλα, σε σπιτικό frozen yogurt κ.α.
- Μπορούμε να φυλάξουμε τον χυμό σε ένα γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο, μέχρι 1-2 ημέρες.