Menu
Generic filters
Exact matches only

Detox χυμός με παντζάρι και τζίντζερ

Preparation 2 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 5 μεγάλα φύλλα kale
  • 2 πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα
  • 5 μέτρια καρότα
  • 2 μεσαίοι βολβοί παντζαριών, κομμένοι σε κομμάτια
  • 3 παντζαρόφυλλα, με το κοτσάνι
  • 1 μικρό κομμάτι (4-5 εκ.) τζίντζερ, τριμμένο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά μας, και τα περνάμε από τον αποχυμωτή ή το μπλέντερ. Αν τα πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ, μετά θα πρέπει να περάσουμε τον πουρέ που θα προκύψει από λεπτό σουρωτήρι, έτσι ώστε να διαχωριστεί ο χυμός από τον  πολτό. Καταναλώνουμε τον χυμό, ενώ τον πολτό που έμεινε μπορούμε να τον φυλάξουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να τον χρησιμοποιήσουμε σε smoothies, σε κέικ, σε σπιτική γκρανόλα, σε σπιτικό frozen yogurt κ.α.
  • Μπορούμε να φυλάξουμε τον χυμό σε ένα γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο, μέχρι 1-2 ημέρες.
Bookmarks