Χορτόσουπα ζουμερή
Ιωάννα Σταμούλου
Preparation
Λιγότερο από 30’
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελιδά σκόρδο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ποτ. κρασί λευκό ξορό
- 2.κ.σ. τραχανά ή κριθαράκι
- πιπέρι
- περισσεύματα πατάτα, καρότο, πράσο κτλ
Εκτέλεση
- Κόβουμε με υπομονή σε μικρούς κύβους όσα λαχανικά –ολόκληρα ή κομμάτια τους– μας έχουν περισσέψει από τα μαγειρέματά μας (πατάτα, καρότο, πράσο, σέλερι, σελινόριζα, κολοκύθα, φινόκιο, πιπεριά κόκκινη). Ψιλοκόβουμε 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα μαζί με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε να μαλακώσουν και να μυρίσουν όμορφα και προσθέτουμε όλα τα κυβάκια των λαχανικών. Σβήνουμε με 1 ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό και, όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτουμε καυτό νερό από βραστήρα μέχρι να τα σκεπάσει και να τα ξεπεράσει κατά 3 δάχτυλα, ανάλογο αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για μισή ώρα τουλάχιστον να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Προσθέτουμε 2 κ.σ. τραχανά ή κριθαράκι και βράζουμε για 3 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να ηρεμήσει, πριν σερβίρουμε με έξτρα πιπέρι.