5 υγιεινά σνακ που μπορείς να φτιάξεις μαζί με το παιδί σου

Γράφει η Εύα ΜονοχάρηFood BloggerFunky Cook


Ίσως να μας φαίνεται δύσκολο να περάσουμε χρόνο με τα παιδιά και να δουλεύουμε παράλληλα από το σπίτι. Όμως, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο άμα υπάρχει θέληση, διάθεση και μερικές χρήσιμες συμβουλές!

Καθημερινά καλούμαστε να βρούμε «έξυπνους» τρόπους να απασχολήσουμε τα παιδιά μας και περάσουμε δημιουργικό χρόνο μαζί τους. Καμιά φορά μπορεί να στερεύουμε απο ιδέες, αλλά γονείς, υπομονή και αυτό θα περάσει.

Μαζί σας θα μοιραστώ τον δικό μου τρόπο για να απασχολώ δημιουργικά το παιδί μου μέσα από τη μαγειρική και ταυτόχρονα θα σας προτείνω 5 υγιεινά σνακ, γιατί είμαι σίγουρη πως τα μικρά ζιζάνια θέλουν συνεχώς να τσιμπολογάνε.

  1. Εύκολα σουσαμένια κουλούρια, αλλιώςΥλικά

    500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    20 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    320ml. νερό
    10 γρ.  ξηρή μαγιά
    20ml ελαιόλαδο
    10 γρ. αλάτι
    1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    250 γρ. σουσάμι και μαυροσούσαμοΕπιπλέον χρειαζόμαστε
    Τυρί τριμμένο
    Σταφίδες

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κουλούρια, αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό σημείο για 30’.
  • Χωρίζουμε σε μικρά ζυμαράκια και ζυμώνουμε προσθέτοντας τριμμένο τυρί ή σταφίδες.
  • Πλάθουμε και κάνουμε στρογγυλά κουλούρια τα οποία βουτάμε σε ένα μπωλ με νερό και κατόπιν πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200ο C για 20΄ και απολαμβάνουμε!

 

  1. Κρέμα με φράουλες, σαν το αγαπημένο του γιαούρτι

Υλικά
350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
150 γρ. ώριμες φράουλες
1 αβοκάντο
1 ½ κ.γ. μέλι
1 κ.γ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. χυμό μοσχολέμονου

Επιπλέον χρειαζόμαστε
Μπισκότα
Μπάρες βρώμης
Τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις φράουλες, το αβοκάντο το μέλι, το χυμό και τη βανίλια, τέλος ενσωματώσνουμε το γιαούρτι.
  • Σερβίρουμε με μπισκότα, μπάρες ή τριμμένη σοκολάτα

 

  1. Τα πανεύκολα τυροπιτάκια για μικρά.. και μεγάλα παιδιά

Υλικά
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
100 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο

350 γρ. αλεύρι
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 μεγάλα αβγά
50 ml. ελαιόλαδο
½ κ.γ. baking powder
½ κ.γ. αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε
1 αυγό, χτυπημένο

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε 20-25 στρογγυλά τυροπιτάκια, τα βάζουμε σε δίσκο ψησίματος αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στο φούρνο στους 175οC για 25’.

 

  1. Θρεπτικό carrot cake χωρίς ψήσιμο 

    Υλικά
    Για το carrot cake
    3 καρότα τριμμένα
    100 γρ. ινδοκάρυδο
    100 γρ. νιφάδες βρώμης
    50 γρ. ξηρούς καρπούς, αλεσμένους
    100 γρ. χουρμάδες, ψιλοκομμένους
    50 γρ. σταφίδες
    60 ml μέλι
    1/4 κ.γ. γαρίφαλο
    1/2 κ.γ. κανέλα
    1/2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
    50 γρ. λάδι καρύδας ή βούτυρο
    Για το frosting
    150 γρ τυρί κρέμα
    1 κ.σ. μέλι
    25 γρ λάδι καρύδας ή  βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας και το μέλι.
  • Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά για το carrot cake, περιχύνουμε με το μείγμα μελιού και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε σε ταψάκι ή μακρόστενη φόρμα για κέικ, αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο και ξεφορμάρουμε.
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το frosting και περιχύνουμε το carrot cake.

 

  1. Cookies από γλυκοπατάτα και γλάσο σοκολάτας

Υλικά

Για τα cookies
150 γρ. πουρέ παντζαριών
240 γρ. αλεύρι
100 ml φυτικό λάδι
40 γρ.  κακάο
180 γρ.  καστανή ζάχαρη
½ κ.γ. baking soda
1 κ.γ. baking powder
½  κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. τζίντζερ
¼ κ.γ. γαρίφαλο
¼ κ.γ. αλάτι

Για το γλάσο
250 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Εκτέλεση

  • Aνακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τον πουρέ, το κακάο, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τη σόδα, το baking και το αλεύρι.
  • Πλάθουμε cookies στο μέγεθος ενός καρυδιού τα τοποθετούμε σε δίσκο ψησίματος, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 10’-12’.
  • Μόλις κρυώσουν τα βουτάμε στο ρευστό γλάσο σοκολάτας, τα ακουμπάμε ξανά σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Εύα Μονοχάρη, Food Blogger, Funky Cook
Εύα Μονοχάρη, Food Blogger, Funky Cook

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.