Μείωση σπατάλης τροφίμων

Στην ΑΒ είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη όλες αυτές τις μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές που συνεισφέρουν στην προστασία του πλανήτη μας. Και αναλαμβάνουμε δράση! #allazoumesinithies, εντός & εκτός των καταστημάτων μας.   Γιατί το μέλλον είναι ευθύνη όλων μας!

Δεσμευόμαστε μέχρι το 2025 να μειώσουμε την σπατάλη τροφίμων κατά 50%! Πώς θα το κάνουμε αυτό;

  • Αυξάνουμε τις δωρεές τροφίμων σε φορείς και συνανθρώπους μας, που έχουν πραγματικά ανάγκη, μέσα από το Πρόγραμμα Τρόφιμα Αγάπης.  

Μέσα από το πρόγραμμα Τρόφιμα Αγάπης, έχουμε προσφέρει πάνω από 3,40 εκατομμύρια γεύματα , αξίας περισσότερων από 10,27 εκατ, €. Μάθετε περισσότερα εδώ.

  • Ιδρύουμε την πρώτη «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» σε συνεργασία με το Μπορούμε.

Με κοινή πορεία από το 2013 στο Πρόγραμμα «Τρόφιμα Αγάπης» & κοινές αξίες την προσφορά και τη φροντίδα για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ακόμα μία φορά με την οργάνωση «Μπορούμε» και ιδρύουμε την πρώτη «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» . Στόχος της «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων»  είναι η μείωση της σπατάλης τροφίμων στη χώρα μας, μέσα από συνέργειες και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών αυτής.

  • Διερευνούμε τη Σπατάλη Τροφίμων σε όλη μας την εφοδιαστική αλυσίδα σε συνεργασία με τo Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. 

Η δέσμευση μας για ένα καλύτερο αύριο, προϋποθέτει να γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε σήμερα. Για το λόγο αυτό, σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, πραγματοποιούμε μία μεγάλη έρευνα, με σκοπό τη μελέτη της Σπατάλης Τροφίμων που παράγεται στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας μας. Μέσα από αυτή τη μελέτη, φιλοδοξούμε να γίνουμε καλύτεροι σήμερα, για να κάνουμε τη διαφορά αύριο.

  • Αξιολογούμε όλες μας τις εσωτερικές διαδικασίες σε συνεργασία με το WWF Ελλάς. 

Ένας πολύτιμος συνεργάτης μας, το WWF Ελλάς, είναι μαζί μας για να μας υποστηρίξει στη δέσμευσή μας για ένα καλύτερο κόσμο, χωρίς σπατάλη τροφίμων. Στόχος μας; Η  υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών απώλειας τροφίμων, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πελατών μας, των προμηθευτών μας, αλλά και της μεγάλης οικογένειας της ΑΒ, ώστε όλοι μαζί να επιτύχουμε μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές στη ζωή μας.