Το Πάσχα είναι πλέον παρελθόν και η Άνοιξη είναι κιόλας εδώ. Κάτι που από μόνο του σε κάνει να αναζητάς πιο ελαφριά γεύματα, που παράλληλα θα σου δώσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι. Άλλωστε, λίγο πολύ όλοι μπορεί να ξεφύγαμε από τις διατροφικές μας συνήθειες τις ημέρες του Πάσχα. Λίγο τα οικογενειακά τραπέζια, λίγο οι αγαπημένες συνταγές των ημερών στις οποίες δεν μπορείς να αντισταθείς, όλο και κάποια ατασθαλία κάναμε.
Εμείς στο #allazoumesinithies αγαπάμε αυτά τα ελαφριά αλλά πολύ θρεπτικά γεύματα και θέλουμε συνεχώς να σου δίνουμε τέτοιες ιδέες. Χρησιμοποιούμε ολόφρεσκα και εποχικά υλικά από την ΑΒ Βασιλόπουλος και φτιάχνουμε πεντανόστιμη σαλάτα με σπανάκι, ρόκα, φράουλες, μπρόκολο, αμύγδαλα φιλέ και Quinestrone.
Το Quinestrone είναι ένα βιολογικό προϊόν που το βρίσκεις στο τμήμα Armonia της ΑΒ Βασιλόπουλος, Πρόκειται για ένα μείγμα με λευκή και κόκκινη κινόα, κεχρί, κόκκινες φακές, πράσο, καρότο και μαϊντανό αποξηραμένο. Συμπληρώνει τέλεια τα λαχανικά και τις φράουλες και δένει υπέροχα με την σάλτσα γιαουρτιού με λεμόνι και σχοινόπρασο που συνοδεύει την σαλάτα μας.
Η συγκεκριμένη σαλάτα, πέρα από υγιεινή και θρεπτική, είναι και μία ιδανική λύση για το μπρόκολο ή την σαλάτα που σου έχει περισσέψει. Άλλωστε, έχουμε πει, δεν πετάμε τίποτα. Χρησιμοποιούμε την φαντασία μας και φτιάχνουμε γεύματα με ότι υλικό έχουμε από προηγούμενες παρασκευές. Κάπως έτσι προέκυψε και αυτή η σαλάτα.
Ανοιξιάτικη Σαλάτα με Φράουλες και Σάλτσα Γιαουρτιού με Σχοινόπρασο
Μερίδες: 2
Υλικά:
- 1 μικρό μπρόκολο, περίπου 500-600g
- 150g φράουλες, κομμένες στα δύο ή στα τέσσερα
- 140g quinestrone
- 35g baby ρόκα
- 40g baby σπανάκι
- 50g αμύγδαλα φιλέ, κατά προτίμηση καβουρδισμένα
- αλάτι, πιπέρι
Σάλτσα γιαουρτιού με σχοινόπρασο:
- 180g στραγγιστό γιαούρτι 2%
- χυμό από ½ μεγάλο λεμόνι
- 2 κ/σ ελαιόλαδο, και λίγο ακόμα για την σαλάτα
- ξύσμα από ½ λεμόνι
- 2 κ/σ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το quinestrone σε 300g βραστό νερό και το αλατίζουμε ελαφρώς. Το αφήνουμε να σιγοβράσει, όπως κάνουμε με το ρύζι, και να πιει τα υγρά του, για 15 λεπτά. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια. Καθαρίζουμε και κόβουμε και τον κορμό του σε μικρά κυβάκια. Τα βράζουμε όλα μαζί σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την σάλτσα γιαουρτιού αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπoλ.
Ετοιμάζουμε την σαλάτα, βάζοντας σε ένα μεγάλο μπoλ το μπρόκολο, το σπανάκι, την ρόκα, τις φράουλες και το quinestrone. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε με την σάλτσα γιαουρτιού.