Αν υπάρχει κάτι που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την περίοδο του Πάσχα, αυτό είναι το πασχαλινό αβγό! Αυτή η σοκολατένια λιχουδιά που σκορπίζει χαμόγελα και χαρά σε όλους, μικρούς αλλά και μεγάλους.
Η προσφορά ενός πασχαλινού αβγού αποτελεί τον πιο γλυκό τρόπο για να δείξεις την αγάπη σου σε όλους όσους νοιάζεσαι, όταν όμως ξέρεις πως αποτελεί συνάμα μία κίνηση φροντίδας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπό σου τότε η αξία της πράξης αυτής έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.
Γιατί όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, τα Πασχαλινά Αβγά της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι εδώ για να προσφέρουν σε έναν καλό σκοπό! Πολύχρωμα και στολισμένα με ζωγραφιές των παιδιών των εργαζομένων της ΑΒ στηρίζουν το έργο της Αμυμώνης, του Πανελλήνιου Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων & φίλων ατόμων με προβλήματα οράσεως και πρόσθετες αναπηρίες, αλλάζοντας τον κόσμο των παιδιών προς το καλύτερο.
#allazoumesinithies και στηρίζουμε μαζί με την ΑΒ Βασιλόπουλος τα βήματα ζωής των παιδιών της Αμυμώνης χαρίζοντας στα αγαπημένα μας παιδικά πρόσωπα την πιο γλυκιά λιχουδιά, γιατί τα φετινά Πασχαλινά αβγά της ΑΒ είναι φτιαγμένα για καλό σκοπό!
Σε μία επίσκεψη σου σε ένα από τα φυσικά καταστήματα της ΑΒ αλλά ακόμη κι αν κάνεις τα ψώνια σου από το e-shop θα βρεις τα Πασχαλινά αβγά σε δύο μεγέθη (150gr & 220gr, με πιστοποίηση RFA). Με κάθε αγορά ενός Πασχαλινού Αβγού AB εμείς συνεισφέρουμε με 0,30€ στο έργο του συλλόγου Αμυμώνη και η ΑΒ με τη σειρά της διπλασιάζει το συνολικό ποσό και τα χαμόγελα των παιδιών! Γιατί στην ΑΒ Βασιλόπουλος το καλό είναι για όλους!
Και τι καλύτερο από το να συνοδεύσουμε τα Πασχαλινά Αβγά με μία σοκολατένια λιχουδιά! Έτσι, λοιπόν, σας ετοιμάσαμε υπέροχα σοκολατένια ταρτάκια και τα στολίσαμε με φράουλες, μύρτιλα και κομμάτια από το Πασχαλινό Αβγό μας.
Ένα υπέροχο, ελαφρύ ταρτάκι που καλύπτει στο έπακρον την ανάγκη σου για γλυκό, χωρίς να σε βαραίνει και να σε γεμίζει με περιττές θερμίδες. Αποτελείται από μία πλούσια γλυκιά σοκολατένια βάση με βρόμη, μπανάνα, αμύγδαλο, κακάο και μέλι, η οποία συνοδεύεται από μία αέρινη σοκολατένια μους με γιαούρτι, σοκολάτα, γάλα και βούτυρο αμυγδάλου. Μάλιστα η σοκολατένια μους γιαουρτιού δεν είναι τόσο γλυκιά και έτσι έρχεται να ισορροπήσει γευστικά με τη γλυκιά βάση. Τέλος, τα φρούτα στην επιφάνεια της προσθέτουν επιπλέον φρεσκάδα.
Για τις σοκολατένιες τάρτες θα χρειαστούμε;
Για 6 βάσεις με διάμετρο 10εκ
- 130g βρόμη
- 1½ κ/σ κακάο
- 1 κ/γ κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 30g αμύγδαλο ωμό σπασμένο στο multi
- 1 κ/σ μέλι
- 2 ώριμες μπανάνες μεσαίου μεγέθους
Για τη μους γιαουρτιού με αμυγδαλοβούτυρο
- 130g σοκολάτα, χρησιμοποίησα σοκολάτα κουβερτούρα μαζί με λίγο από το σοκολατένιο αβγό
- 90ml ρόφημα αμυγδάλου ή γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ/γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 με 2 κ/σ γεμάτα αμυγδαλοβούτυρο
- 1 κ/σ μέλι
- 200g γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Για τις βάσεις
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη βρόμη, την κανέλα, το κακάο, το αλάτι, το αμύγδαλο και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες και τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στο μπολ με τη βρόμη.
Ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια μοιράζουμε το μείγμα στις ειδικές φόρμες για τάρτες. Απλώνουμε καλά το μείγμα με ένα κουταλάκι ή με το χέρι, έτσι ώστε να καλυφθεί τόσο η βάση όσο και τα πλαϊνά της φόρμας. Προσέχουμε να μην αφήσουμε κενά.
Ψήνουμε τις βάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για περίπου 15 με 18 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνουμε τις βάσεις να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια τις ξεφορμάρουμε.
Για τη μους σοκολάτας
Ρίχνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε καλά σε μέτρια φωτιά χωρίς να έρθει σε βρασμό.
Σε ένα μπολ σπάμε σε μικρά κομμάτια τις σοκολάτες. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα στη σοκολάτα και προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και το μέλι. Αφήνουμε για λίγο το μείγμα της σοκολάτας στην άκρη χωρίς να το ανακατέψουμε. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει πριν προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αν βιαζόμαστε, μπορούμε να τη βάλουμε για λίγο στο ψυγείο.
Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι και το αμυγδαλοβούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά πλήρως.
Βάζουμε τη μους στο ψυγείο να σταθεί και να πήξει ελαφρώς.
Γεμίζουμε τις τάρτες με τη σοκολατένια μους, τις στολίζουμε με φράουλες, μύρτιλα και κομμάτια από το Πασχαλινό Αβγό και σερβίρουμε.
Τόσο οι σοκολατένιες βάσεις, όσο και η μους διατηρούνται στο ψυγείο για περίπου 3 μέρες.
Σημειώσεις
Αν δε διαθέτετε τις ειδικές φόρμες για τάρτες με την αποσπώμενη βάση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θήκες σιλικόνης ή να καλύψετε τις ειδικές θήκες για μάφινς με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Αν σας περισσέψει μους σοκολάτας, μπορείτε να τη σερβίρετε σε ποτήρι με τη granola της επιλογής σας και φρέσκα φρούτα που θα βρεις στο οπωροπωλείο της ΑΒ.
Για άλλη μία χρονιά τα Πασχαλινά αβγά της ΑΒ Βασιλόπουλος μας γλυκαίνουν και συγχρόνως στηρίζουν το συνάνθρωπό μας.