Η επιστροφή στην καθημερινότητα μετά τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα είναι δύσκολη. Όσον αφορά όμως το φαγητό, αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να αποκτήσουμε νέες διατροφικές συνήθειες και να απομακρύνουμε από τον οργανισμό μας τα κορεσμένα λιπαρά, που λίγο ή πολύ, όλοι καταναλώσαμε αυτές τις μέρες.
Στόχος δεν είναι να μείνουμε μακριά από το φαγητό, αλλά οι διατροφικές μας επιλογές να είναι τέτοιες, έτσι ώστε να έχουμε ενέργεια, να καταναλώνουμε τροφές που να μας χορταίνουν αποφεύγοντας το άσκοπο τσιμπολόγημα και τέλος να αποφύγουμε, όσο γίνεται, τα επεξεργασμένα τρόφιμα.
Πώς θα το καταφέρουμε αυτό;
Αλλάζοντας συνήθειες!
Αρχικά, εντάσσοντας στη διατροφή μας, όσο το δυνατόν γίνεται ωμά τρόφιμα, όπως λαχανικά και φρούτα.
Στο οπωροπωλείο της ΑΒ, θα βρεις καθημερινά μία πληθώρα από φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.
Επίλεξε τροφές πλουσιες σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά κ φυτικές ίνες, για να εισπράξεις το μέγιστο των θρεπτικών συστατικών τους.
Πίνε αρκετό νερό, προτίμησε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και μείνε μακριά από επεξεργασμένα τρόφιμα.
Ένταξε στη διατροφή σου προϊόντα ολικής άλεσης, καθώς αποτελούν βασικό κομμάτι μίας ισορροπημένης διατροφής και συμβάλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας.
Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη όλα τα παραπάνω μαζί με την ΑΒ Βασιλόπουλος, σου προτείνουμε μία μακαρονοσαλάτα ως κυρίως γεύμα, πλούσια σε γεύση, πικάντικη αλλά συγχρόνως δροσερή, χορταστική και θρεπτική.
Για να την απολαύσεις, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς ένα από τα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος και να επιλέξεις από το οπωροπωλείο φρέσκο σπανάκι που αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και είναι γεμάτο από θρεπτικά συστατικά, πικάντικο ραπανάκι που έχει επίσης πλούσια αντιοξειδωτική δράση, περιέχει ασβέστιο και κάλιο. Επίσης, περιέχει αβοκάντο που, εκτός του ότι συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση των αντιοξειδωτικώνουσιών από τον οργανισμό μας, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και ενισχύει το μεταβολισμό. Μην ξεχάσεις τα ντοματάκια και το αγγούρι που θα προσθέσουν περισσότερη δροσιά στη σαλάτα σου.
Με τι θα συνδυάσεις τα λαχανικά για να γίνει η σαλάτα σου πιο θρεπτική και χορταστική;
Μπορείς να επιλέξεις ένα φρούτο εποχής! Και όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, τα φρούτα απογειώνουν τις σαλάτες, προσθέτουν μία νότα δροσιάς και φυσικά ενισχύουν θρεπτικά το πιάτο σου. Εγώ για τη συγκεκριμένη σαλάτα, επέλεξα από το οπωροπωλείο τα ΑΒ πορτοκάλια που με την γλύκα τους και τους χυμούς τους έδωσαν στη σαλάτα την δροσιά που χρειαζόταν.
Επιπλέον, για να ενισχύσω ακόμη περισσότερο τη σαλάτα μου με φυτικές ίνες και να την κάνω πιο χορταστική, πρόσθεσα πέννες ολικής άλεσης από τη νέα σειρά ζυμαρικών World’s Market που θα βρεις αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και στο ΑΒeshop.
Πρόκειται για ζυμαρικά εξαιρετικής ποιότητας από εκλεκτό σιτάρι τα οποία μπορείς να βρεις σε εξαιρετικά οικονομικές τιμές για να δημιουργήσεις τα αγαπημένα σου πιάτα.
Τέλος, για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί, πρόσθεσα στη σαλάτα ένα πικάντικο dressing με κουρκουμά και τζίντζερ, τα οποία έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση.
Αυτή η σαλάτα αποτελεί ένα πλήρες γεύμα που θα σε κρατήσει χορτάτο και συγχρόνως δε θα σε βαρύνει.
Για τη μακαρονοσαλάτα με πέννες ολικής, σπανάκι, ραπανάκι και dressing με κουρκουμά και τζίντζερ θα χρειαστούμε:
Υλικά
- 100g σπανάκι baby
- 2-3 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
- 1 πορτοκάλι σε φέτες
- 250g Πέννες rigate ολικής άλεσης World’s Market
- Ντοματάκια κομμένα στη μέση
- Αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
Για το dressing
- 30ml ελαιόλαδο
- 1-2 κ/σ μηλόξυδο (ανάλογα την οξύτητα που θέλετε να έχει το dressing)
- 1κ/γ κουρκουμάς σκόνη
- ½ κ/γ τζίντζερ σκόνη
- 2 κ/σ μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ/σ χυμός από πορτοκάλια
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πέννες ολικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αρκετό αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε αρχικά το σπανάκι, το ραπανάκι, τα ντοματάκια και το αγγούρι μαζί με το αβοκάντο σε φέτες.
Κόβουμε το πορτοκάλι σε ροδέλες και τις προσθέτουμε κι αυτές στη σαλάτα.
Τέλος προσθέτουμε τις πέννες ολικής άλεσης.
Αναμειγνύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για το dressing και το προσθέτουμε στη σαλάτα μας.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Tips
Μην παραλήψεις το πιπέρι, γιατί βοηθάει στο να απορροφηθεί καλύτερα από τον οργανισμό μας η κουρκουμίνη.
Αντί για πορτοκάλια, μπορείς να προσθέσεις μανταρίνι ακόμη και φράουλες.
Αν θέλεις μπορείς να ενισχύσεις γευστικά, ακόμη περισσότερο, τη σαλάτα σου, προσθέτοντας ένα τυρί με χαμηλά λιπαρά, όπως ανθότυρο, cottage ή μοτσαρέλα.