Η βασίλισσα της άνοιξης
Πρώτη μόνη της στην κορυφή, η φράουλα απολαμβάνει τη δόξα της. Ποιο άλλο φρούτο, ανεξαρτήτως εποχής, μπορεί να συγκριθεί μαζί της σε νοστιμιά, συναρπαστικό άρωμα, χρώμα και λαχταριστή όψη; Αν υπάρχει ένα φρούτο που φτιάχτηκε για να απογειώσει τη ζαχαροπλαστική, αυτό είναι η φράουλα. Μους, ζελέ, σιρόπια κάθε λογής, κρέμες! Κι όλα αυτά μόνο ως βάση για να εμπνευστεί κανείς χίλιες δυο ακόμη ιδέες, από πάβλοβες και σαρλότ μέχρι φαντασμαγορικές τούρτες. Μη νομίζετε όμως ότι τις χάρες της φράουλας απολαμβάνει μονάχα η ζαχαροπλαστική. Η μαγειρική έχει κερδίσει πολλά από την προσθήκη της φράουλας στη φαρέτρα της: βάλτε τη σε πράσινες σαλάτες ή σε γλυκόξινες ασιατικές σάλτσες, ακόμη και σε ανάλαφρες σάλτσες για ζυμαρικά, μαζί με φρέσκα μυρωδικά της εποχής. Η άνοιξη είναι η εποχή τους και τώρα είναι η ιδανική περίοδος να τις αναζητήσουμε, κρουστές, ολόφρεσκες και αρωματικές, από τις φημισμένες φυτείες της Ηλείας, σε όλα τα μανάβικα των ΑΒ. Είναι ευκαιρία μάλιστα να τις πολτοποιήσουμε και να συντηρήσουμε την πλούσια πούλπα τους στην κατάψυξη, ώστε να την απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο, όπως το λικέρ της, τη μαρμελάδα, την οποία θα εμπλουτίσουμε με φρέσκο θυμάρι ή βασιλικό, τα πλούσια σιρόπια της. Είναι από τα φρούτα που θέλουμε να τα χαιρόμαστε όλο τον χρόνο!