Για υπέροχα εαρινά μαγειρέματα
Η καλύτερη και κυρίαρχη ποικιλία είναι η αργίτικη. Από την Αργολίδα, λοιπόν, προέρχονται οι ολόφρεσκες αγκινάρες που βρίσκουμε στα ΑΒ για όλα τα ανοιξιάτικα μαγειρέματά μας. Τις αγοράζουμε συμπαγείς και σκληρές. Τα μαγειρέματά τους είναι ποικίλα και όλα έξοχα. Εκτός από αλά πολίτα, είναι θαυμάσιες γεμιστές με ρύζι και μυρωδικά (στην περίπτωση αυτή κρατάμε τα εξωτερικά φύλλα, τις ανοίγουμε προσεκτικά χωρίς να κόψουμε στη μέση τα κεφάλια και αφαιρούμε το μαλλί τους με ένα κουτάλι). Τις γεμίζουμε και τις μαγειρεύουμε στην κατσαρόλα, ενώ αφαιρούμε τα φύλλα στο σερβίρισμα – η βάση κάθε φύλλου έχει λιγοστή και πεντανόστιμη σάρκα. Οι τρυφερές, μικρές αγκινάρες γίνονται ωραίες στο τηγάνι, σκέτες ή πανέ, σερβιρισμένες με ξίδι. Όσο για τα ανοιξιάτικα και πασχαλινά μας πιάτα, το κατσικάκι με αγκινάρες και μάραθο είναι από τα νοστιμότερα πιάτα της εαρινής κουζίνας.