Υλικά
- 2 μεσαία ώριμα αβοκάντο
- 1/4 φλ. σταγόνες σοκολάτας, λιωμένες
- 3 κ.σ. κακάο, σε σκόνη
- 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 3 κ.σ. φιστικοβούτυρο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλ. ρόφημα αμυγδάλου
- 1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας (για την επικάλυψη)
- 1/2 κ.γ. λάδι καρύδας (για την επικάλυψη)
- θρυμματισμένοι ξηροί καρποί π.χ. αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης (για την επικάλυψη)
Εκτέλεση
• Τοποθετούμε τα αβοκάντο σε μπλέντερ μαζί με τη λιωμένη σοκολάτα, τη σκόνη κακάο, το σιρόπι σφενδάμου, το φιστικοβούτυρο, τη βανίλια, το ρόφημα αμυγδάλου και θαλασσινό αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μαλακώσει και να ομογενοποιηθεί. Μοιράζουμε το μείγμα σε καλούπια παγωτού και καταψύχουμε όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 9 ώρες.
• Για να αφαιρέσουμε τα παγωτά, αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά.
• Επικάλυψη: Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το λάδι καρύδας. Διακοσμούμε με τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.