10-12 βάφλες | 10΄προετοιμασία | 15΄ εκτέλεση
Υλικά:
- 1½ φλ. αλεύρι ολικής, για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. νιφάδες βρόμης
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 2 αβγά
- 1 φλ. πλήρες γάλα
- 1/2 φλ. απλό πλήρες γιαούρτι
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 120 γρ. πουρές γλυκοπατάτας
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη ή 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
• Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη βρόμη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, το γιαούρτι, το λάδι, τον πουρέ γλυκοπατάτας και την καστανή ζάχαρη ή το μέλι στο μείγμα αλευριού μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα συστατικά. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά ενώ προετοιμάζουμε τη συσκευή παρασκευής βάφλας. Εάν το μείγμα είναι πάρα πολύ παχύρρευστο, προσθέτουμε επιπλέον 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα. Ρίχνουμε την ποσότητα του μείγματος που απαιτείται, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, για να γεμίσουν οι θήκες της βαφλιέρας μας. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή.
• Ανασηκώνουμε ελαφρά τις βάφλες με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε ιδανικά με παγωτό βανίλια ή γιαούρτι και φρεσκοκομμένες φράουλες.