Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε 600 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη, 480 γρ. στέβια κρυσταλλική, 150 γρ. αλεύρι βρόμης (βρόμη αλεσμένη μέχρι να γίνει πούδρα) και 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ. Βράζουμε 200 γρ. νερό με κανέλα, αστεροειδή γλυκάνισο, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο. Το σουρώνουμε και παίρνουμε 120 γρ. από το αρωματισμένο νερό και το ρίχνουμε στο μπολ με τα άλευρα. Προσθέτουμε και 150 γρ. βούτυρο λιωμένο, 100 γρ. ελαιόλαδο, 280 γρ. ασπράδια αβγών και 150 γρ. αποξηραμένα φρούτα. Ανακατεύουμε καλά. Σε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 24 εκ. φτιάχνουμε έναν πάτο από αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, για περίπου 50-60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε, στολίζουμε με φιλέ αμυγδάλου καβουρντισμένο και σερβίρουμε.
Διαβαστε επισησ
Ένα πραγματικά συναπραστικό Vegan Wellington
Vegan λαχανοντολμάδες με κιμά σόγιας
Μια vegan πουτίγκα με λικέρ πορτοκάλι ή γάλα αμυγδάλου
Ένα πραγματικά συναπραστικό Vegan Wellington
Vegan λαχανοντολμάδες με κιμά σόγιας
Μια vegan πουτίγκα με λικέρ πορτοκάλι ή γάλα αμυγδάλου