10-12 κρακεράκια | 15΄προετοιμασία | 12΄ εκτέλεση
Υλικά:
- 1 φλ. γλυκοπατάτα, μαγειρεμένη, πολτοποιημένη, σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.γ. baking powder
- 1½ φλ. αλεύρι βρόμης (αλεσμένη βρόμη) ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση:
• Ανακατεύουμε το αλεύρι βρόμης με το baking powder και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
• Τοποθετούμε τον πουρέ γλυκοπατάτας και το λάδι καρύδας ή το ελαιόλαδο σε μπλέντερ μαζί με το παραπάνω μείγμα και ανακατεύουμε καλά με τον γάντζο, μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη μπάλα.
• Καλύπτουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1,5 εκ. και με τη βοήθεια κουπάτ για μπισκότα κόβουμε σε διάφορα σχήματα, π.χ. τετράγωνα, ζώα, αυτοκινητάκια, αεροπλανάκια κ.λπ.
• Τοποθετούμε τα κρακεράκια σε ταψί φούρνου καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και καταναλώνουμε αμέσως ή φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο.