4 μερίδες | 10΄προετοιμασία | 15΄ εκτέλεση | 1 βράδυ αναμονή
Υλικά:
- 500 γρ. ρεβίθια
- 4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
• Από το βράδυ έχουμε μουλιάσει τα ρεβίθια σε βραστό νερό με μία κουταλιά αλάτι.
• Μοιράζουμε τα ρεβίθια σε μερίδες (125 γρ. ανά μερίδα).
• Σε μέτρια φωτιά βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα ρεβίθια ανά μερίδα μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
• Όταν πάρουν χρώμα, αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφήσει όλο το περίσσιο λάδι.
• Προσθέτουμε την πάπρικα (1 κ.γ. ανά μερίδα) και το σκόρδο (1/2 κ.γ. ανά μερίδα), αλάτι χοντρό και πιπέρι όσο θέλουμε.