Menu
Generic filters

Ρεβίθια ποπ κορν!

4 μερίδες | 10΄προετοιμασία | 15΄ εκτέλεση | 1 βράδυ αναμονή


Υλικά:

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

• Από το βράδυ έχουμε μουλιάσει τα ρεβίθια σε βραστό νερό με μία κουταλιά αλάτι.
• Μοιράζουμε τα ρεβίθια σε μερίδες (125 γρ. ανά μερίδα).
• Σε μέτρια φωτιά βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα ρεβίθια ανά μερίδα μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
• Όταν πάρουν χρώμα, αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφήσει όλο το περίσσιο λάδι.
• Προσθέτουμε την πάπρικα (1 κ.γ. ανά μερίδα) και το σκόρδο (1/2 κ.γ. ανά μερίδα), αλάτι χοντρό και πιπέρι όσο θέλουμε.

Bookmarks

Αντί για τσιπς, γαριδάκια και άλλα πορτοκαλί ή κίτρινα, λιπαρά και άκρως εθιστικά διατροφικά «εγκλήματα»,