Menu
Generic filters

Πολύχρωμα ρολάκια ομελέτας αντί για fast food wrap

4 μερίδες | 5΄προετοιμασία | 5΄ εκτέλεση


Υλικά:

  • 7-8 μεγάλα αβγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 8 φέτες κίτρινο τυρί
  • 8 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας
  • 8 κ.σ. τυρί κρέμα ανακατεμένο με λίγο
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

Για κόκκινα ρολάκια ομελέτας

  • 1 βρασμένο παντζάρι πολτοποιημένομε ελαιόλαδο, αλάτι

Για πορτοκαλί ρολάκια ομελέτας

  • 1-2 βρασμένα καρότα, πολτοποιημένα με ελαιόλαδο, αλάτι

Για πράσινα ρολάκια ομελέτας

  • 3/4 φλ. φύλλα σπανακιού
  • 1/4 φλ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1/4 φλ. βασιλικός ή μαϊντανός

Εκτέλεση:

• Χτυπάμε τα αβγά με 4 κ.γ. νερό, αλάτι και πιπέρι.
• Για τα πράσινα ρολάκια χτυπάμε καλά στο μπλέντερ το σπανάκι με το φρέσκο κρεμμύδι και τον βασιλικό ή τον μαϊντανό. Μεταφέρουμε το μείγμα λαχανικών στο μπολ με τα αβγά και χτυπάμε καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε, αν θέλουμε, τα κόκκινα ή πορτοκαλί ρολάκια. Μπορούμε επίσης να μοιράσουμε το μείγμα των αβγών στα 3 και να φτιάξουμε και τα 3 χρώματα.
• Ζεσταίνουμε το 1/4 από το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το 1/4 της ποσότητας από το μείγμα ομελέτας, στριφογυρίζοντας το τηγάνι μέχρι να απλωθεί το μείγμα παντού. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια πιάτου και ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό κι απ’ την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα αβγών για να φτιάξουμε ακόμα 3 φύλλα ομελέτας.
• Μοιράζουμε από 1-2 κ.σ. τυρί κρέμα στο κέντρο κάθε ομελέτας και απλώνουμε καλά. Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες τυριού και τις φέτες γαλοπούλας και ρολάρουμε σφιχτά για να κλείσουμε τη γέμιση. Κόβουμε κάθε ρολό σε 6-8 κομμάτια και σερβίρουμε!

Bookmarks

Υγιεινά και γεμάτα χρώματα ρολάκια!