Η παραλλαγή της κλασικής συνταγής αυξάνει κατά 35% την περιεκτικότητα αυτού του γεύματος σε πρωτεΐνη καλής βιολογικής αξίας, λόγω του τυριού και των ξηρών καρπών.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε 4 αβγά, 1 φλ. γάλα της επιλογής μας, 100 γρ. νιφάδες βρόμης (ή 50-50 μείγμα από νιφά- δες βρόμης και τριμμένα αμύγδαλα), 1/2 κ.γ. κανέλα, 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ και 2 κ.σ. λιναρόσπορο. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο, για να μαλακώσουν οι σπόροι και η βρόμη. Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε 250 γρ. ανθότυρο (ή ρικότα), καλά κομμα- τιασμένο με πιρούνι, και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, και ρίχνουμε δόσεις από το μείγμα που ετοιμάσαμε, όσο 2 κ.σ., το οποίο απλώνουμε στο σκεύος σαν τηγανίτα. Ψήνουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά και σερβίρουμε με γιαούρτι, μέλι και φρούτα..