12 μερίδες | 10΄προετοιμασία | 12 ώρες αναμονή
Υλικά:
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες
- 3 κ.σ.
- μέλι
- αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα (δαμάσκηνα, σύκα κ.ά.)
- ξηροί καρποί της αρεσκείας μας (φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια κ.ά.)
- κανέλα σκόνη
- καρύδα τριμμένη
- σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση:
- Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 21×21 απλώνουμε λαδόκολλα και στρώνουμε πάνω το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τα αποξηραμένα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη να παγώσει, για περίπου 12 ώρες.
- Κόβουμε σε κομμάτια και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη σε αεροστεγή σακούλα. Βγάζουμε κάθε φορά μόνο όσα κομμάτια θέλουμε να καταναλώσουμε άμεσα.