Μουλιάζουμε 3/4 φλ. κινόα για 6-8 ώρες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Παίρνουμε ένα ταψί για μάφιν με 6 θήκες των 6 εκ. και στρώνουμε σε κάθε θήκη ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, που να προεξέχει στις άκρες. Ρίχνουμε 3-4 σταγόνες ελαιόλαδο στο κέντρο κάθε θήκης και αλείφουμε καλά. Ξεπλένουμε σχολαστικά τη μουλιασμένη κινόα και στη συνέχεια τη ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με 1/4 φλ. νερό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ και 1/2 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένα λείο και κρεμώδες μείγμα που θα μοιάζει σαν μια παχύρρευστη ζύμη για τηγανίτες. Ρίχνουμε 2 κ.σ. από το μείγμα της ζύμης σε κάθε θήκη μάφιν και ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τις βάσεις και τις τοποθετούμε από την άλλη πλευρά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τις ξαναβάζουμε στο φούρνο από την άλλη πλευρά τώρα για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και οι άκρες να είναι τραγανές. Βγάζουμε από τον φούρνο και βάζουμε πάνω σε κάθε μικρή βάση πίτσας 1 κ.γ. σάλτσα ντομάτας, 2 μίνι φρέσκες μοτσαρέλες και 1 ροδέλα πράσινης πιπεριάς και ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσει να χρυσίζει. Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά στο ταψί και γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας.
Διαβαστε επισησ
Ένα πραγματικά συναπραστικό Vegan Wellington
Vegan λαχανοντολμάδες με κιμά σόγιας
Μια vegan πουτίγκα με λικέρ πορτοκάλι ή γάλα αμυγδάλου
Ένα πραγματικά συναπραστικό Vegan Wellington
Vegan λαχανοντολμάδες με κιμά σόγιας
Μια vegan πουτίγκα με λικέρ πορτοκάλι ή γάλα αμυγδάλου