4 μερίδες | 20΄προετοιμασία | 6 ώρες αναμονή | 25΄ εκτέλεση
Υλικά:
- Για τη βάση
- 3/4 φλ. κινόα, ωμή
- 1/4 φλ. νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Toppings
- 1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας για πίτσα
- 60 γρ. τυρί μοτσαρέλα
- 6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, κομμένες στη μέση
Εκτέλεση:
• Μουλιάζουμε την κινόα για 6-8 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Στρώνουμε τις 12 θήκες ταψιού για muffins με αντικολλητικό χαρτί που προεξέχει από τις άκρες. Με πινέλο τις αλείφουμε με 3-4 σταγόνες ελαιόλαδο.
• Ξεπλένουμε σχολαστικά την κινόα και την ανακατεύουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά της βάσης μέχρι να προκύψει ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
• Ρίχνουμε 1 κ.σ. «ζύμη» σε κάθε θήκη muffin και ψήνουμε για 10′.
• Αφαιρούμε τις βάσεις και τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά πάνω σε καθαρό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 5-10′ μέχρι να ροδίσουν και τα άκρα.
• Βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε πάνω από κάθε μικρή βάση πίτσας 1 κ.γ. σάλτσα, μια στρώση τυριού και ένα κομμάτι γαλοπούλα και ψήνουμε για 8-10′ μέχρι να λιώσει το τυρί.
• Γαρνίρουμε με ό,τι μας αρέσει, βότανα, νιφάδες γλυκιάς αποξηραμένης πιπεριάς, flakes παρμεζάνας, κ.λπ.