Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και στρώνουμε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε 6 φλ. κουνουπίδι, σε μπουκετάκια, να μαλακώσουν για περίπου 8 λεπτά. Σουρώνουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα ψιλοκόβουμε στο μούλτι. Τα αδειάζουμε σε καθαρή βαμβακερή πετσέτα να στραγγίξουν τα πολλά υγρά του και τα ρίχνουμε σε μπολ. Προσθέτουμε 1 μεγάλο αβγό, ελαφρώς χτυπημένο, 1 κ.γ. μείγμα αποξηραμένων λαχανικών και 1 φλ. τυρί κίτρινο (π.χ. κασέρι), τριμμένο. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα σε 6 μερίδες πάνω στο ταψί, σχηματίζοντας κύκλους με διάμετρο περίπου 9 εκ. Ανοίγουμε 3 μικρές τρύπες σε κάθε δίσκο προσπαθώντας να δώσουμε στη «ζύμη» το σχήμα των pretzels με τη βοήθεια των δαχτύλων μας. Πασπαλίζουμε με αλάτι και 2 κ.γ. σουσάμι. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά γύρω από τις άκρες, για περίπου 22-25 λεπτά.
Διαβαστε επισησ
Ένα πραγματικά συναπραστικό Veggie Burger
Ένα πραγματικά συναπραστικό Vegan Wellington
Vegan λαχανοντολμάδες με κιμά σόγιας
Ένα πραγματικά συναπραστικό Veggie Burger
Ένα πραγματικά συναπραστικό Vegan Wellington
Vegan λαχανοντολμάδες με κιμά σόγιας