Menu
Generic filters

Healthy fish & chips

2-3 μερίδες | 15΄προετοιμασία  | 40΄ εκτέλεση


Υλικά:

  • 500 γρ. καρότα και γλυκοπατάτα,
    σε μακριές λωρίδες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ψωμί προζυμένιο ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • θαλασσινό αλάτι
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 1 κ.σ. αλεύρι 2 φιλέτα (περίπου 200 γρ. το καθένα) λευκό ψάρι, χωρίς κόκαλα και δέρμα

λεμόνι, λαχανικά, γιαούρτι, αγιολί ή μαγιονέζα αβοκάντο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε το καρότο και τη γλυκοπατάτα σε ταψάκι, ραντίζουμε με λάδι, αλατίζουμε και ψήνουμε για 20-35΄ ή μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν μαλακά μέσα και τραγανά απέξω. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψίχουλα ψωμιού, τον μαϊντανό και το αλάτι.
  • Σκουπίζουμε τα φιλέτα του ψαριού ελαφρά. Τα περνάμε από το αλεύρι, τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό, μετά από το χτυπημένο αβγό και τέλος από το μείγμα ψωμιού-μαϊντανού.
  • Ψήνουμε τα ψάρια σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, για 3΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, και αποτελειώνουμε το ψήσιμο στον φούρνο για 5-8΄. Τα σερβίρουμε με τα τσιπς λαχανικών και συνοδεύουμε με αγιολί ή με μια μαγιονέζα αβοκάντο.
Bookmarks

Μια light παραλλαγή της κλασικής συνταγής, με λιγότερα λιπαρά, χοληστερίνη και θερμίδες