2-3 μερίδες | 15΄προετοιμασία | 40΄ εκτέλεση
Υλικά:
- 500 γρ. καρότα και γλυκοπατάτα,
σε μακριές λωρίδες - 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. ψωμί προζυμένιο ολικής άλεσης
- 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- θαλασσινό αλάτι
- 1 αβγό, χτυπημένο
- 1 κ.σ. αλεύρι 2 φιλέτα (περίπου 200 γρ. το καθένα) λευκό ψάρι, χωρίς κόκαλα και δέρμα
λεμόνι, λαχανικά, γιαούρτι, αγιολί ή μαγιονέζα αβοκάντο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε το καρότο και τη γλυκοπατάτα σε ταψάκι, ραντίζουμε με λάδι, αλατίζουμε και ψήνουμε για 20-35΄ ή μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν μαλακά μέσα και τραγανά απέξω. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψίχουλα ψωμιού, τον μαϊντανό και το αλάτι.
- Σκουπίζουμε τα φιλέτα του ψαριού ελαφρά. Τα περνάμε από το αλεύρι, τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό, μετά από το χτυπημένο αβγό και τέλος από το μείγμα ψωμιού-μαϊντανού.
- Ψήνουμε τα ψάρια σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, για 3΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, και αποτελειώνουμε το ψήσιμο στον φούρνο για 5-8΄. Τα σερβίρουμε με τα τσιπς λαχανικών και συνοδεύουμε με αγιολί ή με μια μαγιονέζα αβοκάντο.