Σε ένα μεσαίο μπολ συνδυάζουμε 1 φλ. μαύρη σοκολάτα, λιωμένη σε μπεν μαρί με 1 μεσαίο αβοκάντο, πολτοποιημένο, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας και 1/4 κ.γ. ανθό αλατιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, για να σταθεροποιηθεί ελαφρώς, για περίπου 20 λεπτά. Όταν το μείγμα σοκολάτας σταθεροποιηθεί και
πήξει καλά, με ένα μικρό κουτάλι παίρνουμε λίγη ποσότητα και πλάθουμε με τις παλάμες μικρά μπαλάκια. Βάζουμε τα τρουφάκια σε πιατέλα και τα καλύπτουμε με 1/4 φλ. κακάο σε σκόνη.