Menu
Generic filters
Exact matches only

    Ρυζοκεφτέδες με περίσσευμα από γιορτινά πιλάφια και τυριά

    Ιωαννα Σταμούλου

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 2-3 φλ. πιλάφι ή ριζότο
    • 3 κ.σ. τυρί κρέμα
    • 3 αβγά
    • 1 μπολ αλεύρι
    • 1 μπολ φρυγανιά τριμμένη

    Εκτέλεση

    • Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε 2-3 φλιτζάνια πιλάφι ή ριζότο που μας περίσσεψε και προσθέτουμε 3 κ.σ. γεμάτες τυρί κρέμα και 1 αβγό. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγο να δέσει και κόβουμε ό,τι τυριά και αλλαντικά μάς έχουν περισσέψει σε κυβάκια του 1 εκ. Παίρνουμε μείγμα ρυζιού και πλάθουμε κεφτεδάκια, ενσωματώνοντας στο εσωτερικό τους από ένα κυβάκι τυρί ή αλλαντικό. Βάζουμε σε ένα μπολ λίγο αλεύρι, σε ένα δεύτερο σπάμε και χτυπάμε 2 αβγά και σε ένα τρίτο φρυγανιά τριμμένη. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και ύστερα τα περνάμε από το αβγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε και τα σερβίρουμε ζεστά.
    Bookmarks