Ρυζοκεφτέδες με περίσσευμα από γιορτινά πιλάφια και τυριά
Ιωαννα Σταμούλου
Preparation
Λιγότερο από 30’
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 2-3 φλ. πιλάφι ή ριζότο
- 3 κ.σ. τυρί κρέμα
- 3 αβγά
- 1 μπολ αλεύρι
- 1 μπολ φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
- Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε 2-3 φλιτζάνια πιλάφι ή ριζότο που μας περίσσεψε και προσθέτουμε 3 κ.σ. γεμάτες τυρί κρέμα και 1 αβγό. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγο να δέσει και κόβουμε ό,τι τυριά και αλλαντικά μάς έχουν περισσέψει σε κυβάκια του 1 εκ. Παίρνουμε μείγμα ρυζιού και πλάθουμε κεφτεδάκια, ενσωματώνοντας στο εσωτερικό τους από ένα κυβάκι τυρί ή αλλαντικό. Βάζουμε σε ένα μπολ λίγο αλεύρι, σε ένα δεύτερο σπάμε και χτυπάμε 2 αβγά και σε ένα τρίτο φρυγανιά τριμμένη. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και ύστερα τα περνάμε από το αβγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε και τα σερβίρουμε ζεστά.