Ομελέτα με τα υπόλοιπα μακαρόνια με μπέικον, κατίκι και βότανα
Υλικά
- Ομελέτα με τα υπόλοιπα μακαρόνια με μπέικον, κατίκι και βότανα
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 12 ντοματίνια
- 5 αβγά
- λίγο τριμμένο τυρί της επιλογής μας
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε μέσα σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με 1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια. Όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε ανάμεσά τους 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Χτυπάμε σε ένα μπολ 6 αβγά με λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέσα την υπόλοιπη μακαρονάδα (περίπου 1 πιάτο). Με προσοχή τα αδειάζουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και ψήνουμε την ομελέτα σκεπασμένη με καπάκι μέχρι να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά. Αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια πιάτου και συνεχίζουμε το ψήσιμο και από την άλλη πλευρά, πασπαλίζοντας, αν θέλουμε, με λίγο τριμμένο τυρί της επιλογής μας.