«Φυσικό αναψυκτικό» με πεπόνι
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
4-5 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 500 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1/3 κ.γ. μαστίχα σκόνη ή εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπλέντερ το πεπόνι, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και τη μαστίχα και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.
- Αποθηκεύουμε το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο.
- Αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά και στη συνέχεια σουρώνουμε και κρατάμε μόνο τον χυμό, όχι την πούλπα. Την πούλπα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για την παρασκευή smoothies.
- Μεταφέρουμε τον χυμό πεπονιού σε ένα μεγάλο μπουκάλι, προσθέτουμε 1 λίτρο παγωμένο φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό, ανακατεύουμε καλά και έτοιμο!