Agua Fresca με καρπούζι και ντομάτες
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
6 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 8 φλ. καρπούζι σε κύβους
- 1/2 κιλό ώριμες μέτριες ντομάτες, κομμένες στη μέση, χωρίς τους σπόρους
- 1/4 φλ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1/4 φλ. χυμός λάιμ
- ελάχιστο θαλασσινό αλάτι
- 2 φλ. κρύο νερό
- φέτα ντομάτας, φέτα καρπουζιού και κλωνάρι δυόσμου, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε το καρπούζι, τις ντομάτες, τον δυόσμο, τον χυμό λάιμ και μια πρέζα αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν, για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε σε μια κανάτα, πιέζοντας τα στερεά με μια σπάτουλα για να απελευθερωθεί όλο το υγρό. Ανακατεύουμε με το κρύο νερό. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 2 ώρες. Σερβίρουμε με πάγο γαρνίροντας με ντομάτα, καρπούζι και ένα κλωνάρι δυόσμο.