Και κρέπες και υγιεινές; Κι όμως, γίνεται!

Μπορεί να βρισκόμαστε ξανά μέσα στο σπίτι αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα πάψουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας, #allazoumesinithies λοιπόν και φτιάχνουμε υγιεινές και vegan κρέπες!

Στην εποχή της αβεβαιότητας και των μεγάλων αλλαγών που ζούμε, τα επίπεδα του στρες και του άγχους αυξάνονται. Αυτό που χρειάζεται εμείς να κάνουμε, είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτή την αλλαγή προς όφελός μας. Αφού περνάμε πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι είναι ευκαιρία να ετοιμάσουμε ένα εξαιρετικό πρωινό – brunch για την οικογένεια (ή και μόνο για εμάς, γιατί όχι;).

Άλλωστε, πόσες φορές έχουμε μιλήσει για τη σημασία του πρωινού στη διατροφή μας;

Είναι το γεύμα που διακόπτει τη νηστεία του ύπνου (break-fast), «ξυπνά» τον οργανισμό και τον μεταβολισμό μας και μας εφοδιάζει με την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.

Πόσο μάλλον όταν το πρωινό που επιλέγουμε είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που θα θωρακίσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Σας θυμίζω και αυτό το άρθρο εδώ.

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το πρωινό γεύμα αυξάνει την ικανότητα συγκέντρωσης και μνήμης, επηρεάζει θετικά την ψυχική μας υγεία και μας βοηθά στον έλεγχο του βάρους (γεγονός που μας ανησυχεί τώρα που δεν κινούμαστε αρκετά).

Επιπλέον, τώρα που είναι και τα παιδιά στο σπίτι, δείτε το σαν μια δημιουργική διαδικασία και μπείτε όλοι μαζί στην κουζίνα. #Giaotitheleisnaeisai εμείς είμαστε εδώ για εσένα, να σου δίνουμε έμπνευση και ιδέες!

Πάμε να τις φτιάξουμε;

Θα χρειαστείτε 5 βασικά υλικά και ό,τι έχετε στο ντουλάπι σας για τη γέμιση και τον στολισμό. Και φυσικά φρέσκα φρούτα εποχής.

Υλικά για τις κρέπες:

  • 200γρ αλεύρι ολικής άλεσης ΑΒ thinkbio
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη καρύδας ή καστανή
  • 300mlφυτικό ρόφημα (πχ. ρόφημα αμυγδάλου)
  • 1κ.γλυκού baking powder
  • 1κ.σούπας ελαιόλαδο ή έλαιο καρύδας
  • 1κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Μέθοδος:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά (αλεύρι, ζάχαρη, bakingpowder) αφού πρώτα κοσκινίσουμε το αλεύρι.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5-10’ σε θερμοκρασία δωματίου (μην παραλείψετε αυτό το βήμα).
  4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι με το λάδι (εκτός και αν έχετε σκεύος για κρέπες) σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε μια κουτάλα από το μίγμα στο κέντρο του αντικολλητικού σκεύους και με το χερούλι κουνάμε το σκεύος με κυκλικές κινήσεις ώστε να απλωθεί η ζύμη παντού.
  6. Σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί για 3-4 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και να μπορούν εύκολα να ξεκολλούν οι άκρες.
  7. Με μια σπάτουλα, προσεκτικά αναποδογυρίζουμε την κρέπα και ψήνουμε για ακόμα 2’.
  8. Όταν είναι έτοιμη, βάζουμε την κρέπα σε ένα πιάτο και καλύπτουμε με μια πετσέτα για να διατηρηθεί ζεστή μέχρι να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Στολισμός – Γέμιση:

Για το σοκολατένιο ταχίνι:

Σε ένα μπολάκι βάζω ταχίνι, άγλυκο κακάο και λίγο μέλι (προσαρμόστε τη γεύση στις δικές σας προτιμήσεις). Τα παιδιά σας θα το λατρέψουν.

Παίρνουμε μια κρέπα, απλώνουμε 1 κ. σούπας ταχίνι σοκολάτας, βάζουμε λίγες φέτες μπανάνας, τριμμένη μαύρη σοκολάτα και απολαμβάνουμε.

Εναλλακτικά, απλώνουμε ταχίνι σοκολάτας ή μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, σιρόπι σφενδάμου και φρέσκο ρόδι εποχής. Για όσους δυσκολεύονται να το καθαρίσουν, στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος μπορείτε να το βρείτε καθαρισμένο (ή και όχι).

Φυσικά, μην ξεχνάτε και το τμήμα ΑΡΜΟΝΙΑ που διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων διατροφής και μπορείτε να εμπλουτίσετε το πρωινό σας!

Καλή σας απόλαυση!

Κατερίνα Βλάχου Food blogger

Διαβαστε επισησ