Ελαφριά Τάρτα με Φρούτα του Δάσους

Γράφει η Εύη Σκούρα, Food Blogger, The Healthy Cook


Φτιάξε κι εσύ τη δική σου Άνοιξη, κόντρα στην περίεργη περίοδο που διανύουμε  και ομόρφυνε την καθημερινότητά σου με απλά πράγματα.

Άλλωστε, πως να μη σου φτιάξει η διάθεση όταν έχεις μπροστά σου αυτή την τάρτα. Είναι τόσο απλή και γρήγορη και συγχρόνως τόσο νόστιμη.

Η διαδικασία θα σου θυμίσει λίγο το cheesecake. Έχουν πολλές ομοιότητες. Δεν περιέχει ζάχαρη, μόνο μέλι, και η κρέμα γίνεται πολύ γρήγορα. Και το λεμόνι ταιριάζει τόσο πολύ με αυτά τα φρούτα!

 

Μερίδες:   8

Υλικά:

Για την βάση:

  • 420γρ. μπισκότα digestive
  • 110γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 γεμάτες κ/σ μέλι
  • 1 τσιμπιά αλάτι

Για την κρέμα:

  • 230γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλα
  • 3 κ/σ μέλι
  • το ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 4 φύλλα ζελατίνη*
  • 3 κ/σ χλιαρό νερό

Για το γαρνίρισμα:

  • φρούτα του δάσους (μύρτιλα, μαύρα μούρα, σμέουρα, φραγκοστάφυλα, κλπ.)
  • φράουλες
  • φυλλαράκια δυόσμος η βασιλικός(προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα μπισκότα για τη βάση στον κάδο του επεξεργαστή τροφίμων και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, όπου προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα, ώσπου το μείγμα να μοιάζει με άμμο.
  2. Βουτυρώνουμε καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 27εκ. και στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στην βάση και στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
  3. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για 12’-15’, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  4. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης για 5’ σε κρύο νερό και μετά τα στραγγίζουμε.
  5. Αναμειγνύουμε το τυρί, το ξινόγαλα, το μέλι και το ξύσμα με το μίξερ χειρός.
  6. Ρίχνουμε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής να λιώσει τελείως. Κατόπιν ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε καλά, περιμένουμε μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει και το ρίχνουμε στην ταρτιέρα.
  7. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν την γαρνίρουμε.
  8. Γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους της επιλογής μας (εγώ χρησιμοποίησα μύρτιλα και βατόμουρα) και λίγες φράουλες.

 

Σημείωση:

*Αντί για ζελατίνη μπορείς να χρησιμοποιήσεις αγάρ-αγάρ, ακολουθώντας τις οδηγίες στην συσκευασία.

Εύη Σκούρα, Food Blogger, The Healthy Cook
Εύη Σκούρα, Food Blogger, The Healthy Cook

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.