3 συνταγές, 3 υγιεινά πρωινά! Ποιο είναι το αγαπημένο σου;

Τώρα που μέλημά μας είναι να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ας αλλάξουμε συνήθειες και να κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές για πρωινό (ή και σνακ) γεμάτες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά.

Γι’ αυτό σου προτείνω συνταγές που θα λατρέψεις: Μία ελαφριά και πεντανόστιμη εκδοχή για blueberry muffins με αλεύρι βρόμης, χωρίς ζάχαρη και βούτυρο (ποιος άλλωστε δε θέλει να τρώει ένα λαχταριστό κέικ το πρωί;) αλλά και υγιεινά πρωινά βρόμης με εποχιακά φρούτα – ζουμερά κεράσια και λαχταριστά βερίκοκα…Για δες!

Blueberry Muffins με βρόμη

Πολλοί αναρωτιούνται πώς μπορούν να δίνουν στα παιδιά τους να τρώνε υγιεινά. Αυτά τα muffins είναι ιδανικό σνακ “grab n’ go” για όλη την οικογένεια, πολύ εύκολα στην παρασκευή τους και εξίσου νόστιμα.

 

Τι λες; Θα τα δοκιμάσεις;

Υλικά (για 9-10 μέτρια muffins):

  • 110γρ αλεύρι βρόμης (απλά αλέστε τις νιφάδες στο multi)
  • 100γρ αλεύρι αμυγδάλου
  • ¼ κ.γλ αλάτι
  • ¾ κ.γλ baking soda
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γλ εκχύλισμα βανίλια
  • 120γρ γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό ρόφημα της επιλογής σας)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 120γρ μέλι
  • 1 κ.γλ χυμός λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι blueberries

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι βρόμης, αλεύρι αμυγδάλου, αλάτι και baking soda).
  2. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά και προσθέτουμε τη βανίλια, το γάλα αμυγδάλου, το ελαιόλαδο, το μέλι και τον χυμό λεμονιού.
  3. Ρίχνουμε το μπολ με τα στερεά υλικά μέσα στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε.
  4. Βουτάμε τα blueberries σε λίγο αλεύρι βρόμης (2-3 κουταλιές της σούπας) μέχρι να καλυφθούν ελαφρά και τα ρίχνουμε μέσα στη ζύμη.
  5. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη για 15’ στο ψυγείο για να σφίξει.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC και ψεκάζουμε με αντικολλητικό σπρέι τη φόρμα για muffins. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραμελόχαρτα για εύκολο ξεφορμάρισμα.
  7. Μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες και ψήνουμε για περίπου 18’ ή έως ότου το μαχαίρι βγαίνει καθαρό.
  8. Αφού ψηθούν, αφήνουμε να κρυώσουν για να ξεφορμάρουμε. Αν υπάρχει δυνατότητα τοποθετούμε σε σχάρα, ώστε να κρυώσουν καλά.

Καλή μας απόλαυση!

 

Cherry Almond Overnight Oats (Γεύμα βρόμης με κεράσια και αμύγδαλα)


 

Υλικά για 1 μερίδα:

  • ½ κούπα νιφάδες βρόμης
  • 1 κ.σ. chia σπόρους
  • εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικά)
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου

Από το προηγούμενο βράδυ, ανακατεύεις πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς και τα αφήνεις σκεπασμένα στο ψυγείο.

Για τον στολισμό θα χρειαστείς:

  • 2 κ.σ. ξηροί καρποί (ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, αμύγδαλα)
  • 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 1 κ.γλ μέλι
  • 5-6 κεράσια
  • αλάτι

 

Εκτέλεση:

  1. Το πρωί, σε ένα αντικολλητικό σκεύος, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς να καβουρδιστούν για 1-2’ και να απελευθερώσουν όλες τις γεύσεις και τα αρώματά τους. Όταν είναι έτοιμοι, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλοι οι ξηροί καρποί. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και αφήνουμε στην άκρη να καραμελώσουν.
  3. Στο μεταξύ, βγάζουμε το βάζο από το ψυγείο, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κεράσια, το βούτυρο αμυγδάλου και τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Καλή μας απόλαυση!

 

Oatmeal με φρέσκα βερίκοκα και νιφάδες καρύδας


 

Υλικά για 1 μερίδα:

  • ½ κούπα νιφάδες βρόμης
  • 1 κ.γλ τριμμένος λιναρόσπορος
  • 1 κούπα γάλα καρύδας

 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε σε αεροστεγές δοχείο αποβραδίς στο ψυγείο.

Για το στόλισμα θα χρειαστείτε:

  • 1 φρέσκο ώριμο βερίκοκο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • λίγη κανέλλα
  • 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 2 κ.σ. νιφάδες καρύδας

 

Εκτέλεση:

  1. Το επόμενο πρωί, σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε λίγες νιφάδες καρύδας να καβουρδιστούν για 1’ και να βγάλουν τα αρώματά τους μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα βερίκοκο κομμένο στη μέση (στο ίδιο σκεύος) με ½ κούπα νερό, το μέλι και λίγη κανέλλα. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει και να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά.
  3. Στόλισε το μπολ σου με τις νιφάδες καρύδας, το βερίκοκο και το φυστικοβούτυρο.

 

Καλή μας απόλαυση!

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος: Κατερίνα Βλάχου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος: Κατερίνα Βλάχου

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.