Πιπεριές πράσινες

Ταιριάζουν παντού


Κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε φαγητά όπως τα γεμιστά και το σπετζοφάι, θεωρούνται από πολλούς εκ των ων ουκ άνευ στην πίτσα και στη χωριάτικη, ενώ χρησιμοποιούνται επικουρικά, έστω και μόνο για το άρωμά τους ή για να δώσουν μια πικάντικη γεύση, σε σάλτσες, αλείμματα, λαδερά και σχεδόν σε όλα τα φαγητά.

Κι ενώ μπορεί να μας φαίνεται ότι αυτό το πλούσιο σε βιταμίνες C και Α λαχανικό χαρακτηρίζει σε τόσο μεγάλο βαθμό τη δική μας κουζίνα μόνο, δεν έχουμε παρά να αναλογιστούμε την ευρεία χρήση του σε πιάτα μεξικανικά, ασιατικά, αμερικανικά κ.ά.

Παράγονται στην Κρήτη ολόκληρο τον χρόνο, στην Εύβοια και στην Κορινθία το καλοκαίρι και το φθινόπωρο και στη Μεσσηνία τον χειμώνα και την άνοιξη.

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.