Μελιτζάνες Φλάσκες

Η γεύση της παράδοσης


Παρά τη μικρή της διατροφική αξία σε σχέση με άλλα λαχανικά, η ιδιαίτερη γεύση της (λίγο πικάντικη, λίγο πικρή), το χοντρούτσικο και μαλακό σώμα της, που μπορεί να μαγειρευτεί με οποιονδήποτε τρόπο, την καθιστά απαραίτητη στην κουζίνα μας. Αρκεί και μόνο να αναλογιστούμε σε πόσα ωραία και χαρακτηριστικά παραδοσιακά ελληνικά πιάτα πρωταγωνιστεί: στον διεθνούς φήμης μουσακά, στα ίδιας λογικής, αλλά λιγότερο γνωστά, παπουτσάκια, στο απλό, αλλά ταυτόχρονα υπέροχο, ιμάμ μπαϊλντί ή στο μπριάμ. Επίσης, την κάνουμε μελιτζανοσαλάτα, την κόβουμε σε λεπτές φετούλες και την τηγανίζουμε, τη μαγειρεύουμε κοκκινιστή με κρέας… Φαντασία να έχουμε.

Στα καλύτερά της τη συναντάμε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο και φτάνει στο πιάτο μας από την Κρήτη, την Αργολίδα, την Ηλεία και τη Μεσσηνία. Η χειμερινή και η ανοιξιάτικη συγκομιδή της γίνεται στην Κρήτη και στη Μεσσηνία

Διαβαστε επισησ