Κολοκυθάκια

Βραστά, αλλά και τηγανητά


Με λίγο λαδολέμονο, αλάτι και μπόλικο λεμόνι, η ιδανική βραστή σαλάτα για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Φυσικά, είναι τόσο νόστιμα που δεν προορίζονται μόνο για όσους κάνουν δίαιτα. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ.

Αυτά για τη θρεπτική και τη light πλευρά του μικρού αυτού λαχανικού, που παράγεται από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου σε Αρκαδία, Μαραθώνα και Εύβοια (τον χειμώνα και την άνοιξη εντοπίζονται σε Ηλεία, Κρήτη και Αττική). Ως προς τη λιγότερο ελαφριά του πλευρά, το συναντάμε ευρέως τηγανητό, και μάλιστα πολλές φορές με μπόλικο κουρκούτι, σε μορφή κεφτέδων (ο πιο δημοφιλής μας μεζές), ως γέμιση σε πίτες, αλλά και σε φαγητά όπως το μπριάμ, τα φασολάκια και τα γεμιστά (ταψιού και κατσαρόλας). Η γλυκιά τους γεύση τα κάνει αγαπητά σε μικρούς και μεγάλους.

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.