Καρπούζι

Το απολύτως καλοκαιρινό


Η πιο νόστιμη σαλάτα είναι το καρπούζι με φέτα, ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο. Ένα γεύμα απλό, ελαφρύ και δροσερό, που τα τελευταία χρόνια το βρίσκουμε σε όλο και περισσότερα εστιατόρια, δικαιώνοντας έτσι τους Κρητικούς που ανέκαθεν ταίριαζαν το γλυκό αυτό φρούτο με την αλμυρή φέτα.

Αυτή η γλυκύτητα του καρπουζιού είναι που μας αποτρέπει από το να το χρησιμοποιούμε σε πάρα πολλές ζαχαροπλαστικές παρασκευές, αφού είναι τέλειο και σκέτο. Παρ’ όλα αυτά, κάνει ωραιότατες γρανίτες και κοκτέιλ, ενώ η χοντρή του φλούδα γίνεται γλυκό του κουταλιού. Στη Μήλο και στη Φολέγανδρο φτιάχνουν και καρπουζόπιτα.

Από την Κρήτη ξεκινούν κάθε Μάιο τα πρώτα καρπούζια της χρονιάς, ενώ ακολουθούν οι Ηλεία, Αχαΐα, Μεσσηνία, Εύβοια, Λάρισα και Βοιωτία. Τέλος, ως προς τη διατροφική του αξία, το καρπούζι αποτελείται κατά 91% από νερό, ενώ περιέχει βιταμίνη C και λυκοπένιο, εξ ου και το κόκκινο χρώμα του.

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.