Καρπούζι άσπορο

Απολαυστικό και χωρίς κουκούτσια!


Ας το παραδεχτούμε: πόσο πιο απολαυστικό θα ήταν για πολλούς να ορμήσουν σε μια φέτα καρπούζι αν δεν έπρεπε να αφαιρέσουν τα δεκάδες κουκούτσια!

Στην Ηλεία, όμως, καλλιεργείται μια ειδική ποικιλία, άσπορη, εξαιρετικά νόστιμη, για ατέλειωτες βουτιές απόλαυσης στη ζουμερή κατακόκκινη σάρκα, χωρίς περιορισμό! Αυτό το καρπούζι βρίσκουμε στα ΑΒ όλο το καλοκαίρι.

Η έλλειψη κουκουτσιών και το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες A και C, κάλιο και μαγνήσιο, όπως και το κλασικό καρπούζι, το καθιστά ένα κι ένα για παιδιά. Το μέγεθός του είναι μικρό κι έτσι βολεύεται ασύγκριτα ευκολότερα στο ψυγείο μας από ό,τι ένα μεγάλο καρπούζι. Το κόβουμε στη μέση και με το ειδικό κουτάλι, το scoop, παίρνουμε πολλές λαχταριστές μπαλίτσες για τη φρουτοσαλάτα μας, χωρίς να χαλάσει το σχήμα τους από το σκάλισμα για να βγάλουμε κουκούτσια. Η σάρκα του θα γίνει μια θαυμάσια μαρμελάδα για όλο τον χρόνο, ενώ η φλούδα του ένα πεντανόστιμο γλυκό κουταλιού.

Δεν θα παραλείψουμε να φτιάξουμε την πανεύκολη και υπέροχη καρπουζένια, την κυκλαδίτικη πίτα με καρπούζι και μέλι, χωρίς φύλλο!

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.