Αγγούρια

Το νόστιμο νερένιο λαχανικό


Είναι γνωστό ότι το αγγούρι αποτελείται από νερό σε ποσοστό πάνω από 87%, κάτι που από μόνο του το καθιστά εξαίρετο συστατικό μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Περιέχει όμως παράλληλα μια εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία από πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά, που δρουν εξόχως ευεργετικά τόσο στον οργανισμό μας όσο και στην εξωτερική μας εμφάνιση.

Γαστρονομικά, το αγγούρι κάνει μικρά μαγειρικά θαύματα. Μην το περιορίσετε μόνο στο τζατζίκι ή στη χωριάτικη, του αξίζουν πολλά περισσότερα. Είναι βασικό συστατικό σε διάφορα είδη σάλτσας, δηλαδή δροσιστικά μείγματα από ψιλοκομμένα ωμά λαχανικά, γίνεται θαυμάσια και δροσιστική σούπα με γάλα αμυγδάλου ή καρύδας, ταιριάζει σε σνακ με καπνιστό σολομό, τυρί κρέμα και ήπια αλίπαστα, μπορεί να γίνει γεμιστό με μείγματα από τυριά και μυρωδικά.

Στα ΑΒ θα βρούμε αγγούρια από την Κρήτη, τη Μεσσηνία, την Ηλεία, την Πρέβεζα και την Ξάνθη, αλλά και από μικρές τοπικές καλλιέργειες, σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.