Βλίτα


Με φύλλα και κοτσάνια ζουμερά και τρυφερά όταν είναι καλοβρασμένα, τα βλίτα ξεχωρίζουν, γιατί έχουν ιδιαίτερη νοστιμιά, απίθανη γλύκα και θαυμάσιο άρωμα. Στην πραγματικότητα, ως φυτό θεωρείται ζιζάνιο των καλλιεργειών, κάτι που σημαίνει ότι καλλιεργούνται εύκολα και εξαπλώνονται ταχύτατα σε παρτέρια και κήπους.

Βρασμένα και σερβιρισμένα με λάδι, αλάτι και λεμόνι, συχνά εμπλουτισμένα με μια χούφτα αμπελοφάσουλα, λίγες πατάτες και μερικά κολοκυθάκια, γίνονται υπέροχη χορταστική σαλάτα, ενώ επίσης σερβίρονται και με λιωμένο σκόρδο ανακατεμένο με ελαιόλαδο. Συχνά τα μαγειρεύουν και τσιγαριστά με σκόρδο και φρέσκια ντομάτα, σε ένα έξοχης νοστιμιάς λαδερό πιάτο.

Στα ΑΒ θα τα βρούμε σε αφθονία φρέσκα, τραγανά και τρυφερά, από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, από τις περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας.

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.