Σύκα μαύρα

Γεμάτα γλύκα


Λίγο παρεξηγημένα, αφού θεωρούνται εχθροί της δίαιτας, ωστόσο έρευνες δείχνουν ότι συμβάλλουν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας χάρη στο χλωρογενικό οξύ που περιέχουν. Εξάλλου, με μόνο 74 θερμίδες τα 100 γρ. και όντας τόσο πλούσια σε φυτικές ίνες, πραγματικά είναι η τέλεια λύση όταν θέλουμε κάτι γλυκό μέσα στην ημέρα, ειδικά τα μαύρα, που είναι πιο γλυκά αλλά και πιο θρεπτικά.

Αφού τα καταναλώσουμε αρχικά ωμά, στη συνέχεια τα μεταποιούμε σε γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδες και τσάτνεϊ. Φρέσκα τα βρίσκουμε μόνο από αρχές Αυγούστου μέχρι μέσα Οκτωβρίου, γι’ αυτό τον υπόλοιπο χρόνο τα καταναλώνουμε στην αποξηραμένη τους μορφή.

Στα ΑΒ θα βρείτε ελληνικά σύκα που καλλιεργούνται κυρίως στο Μαρ- κόπουλο Μεσογαίας. Προσέχουμε να τα καταναλώνουμε το πολύ μέσα σε τρεις ημέρες και τα διατηρούμε στο ψυγείο, στο συρτάρι για τα λαχανικά.

Διαβαστε επισησ