Σουλτανίνα

Η αγαπημένη ποικιλία σταφυλιού των παιδιών


Τα σταφύλια σουλτανίνα, όπως και όλες οι ποικιλίες σταφυλιών, ένας από τους πολυτιμότερους συμμάχους της υγείας μας, κάνουν καλό στην καρδιά, είναι αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη. Ειδικά η ποικιλία σουλτανίνα χρησιμοποιείται πάρα πολύ στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική, αφού είναι άσπερμη, ιδιαίτερα γλυκιά και ζουμερή. Επίσης, ως σταφίδα τη βάζουμε σε σταφιδόψωμα, κέικ και πίτες, αλλά και σε διάφορες κιμαδοπαρασκευές και πιλάφια.

Ωριμάζει προς τα τέλη Ιουλίου και διατίθεται μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ η κύρια παραγωγή της γίνεται στους νομούς Κορινθίας, Αργολίδας και, σε μικρότερη έκταση, στην Κρήτη.

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.