Mελιτζάνες Αργίτικες


Η μελιτζάνα είναι ένα λαχανικό με ελάχιστες θερμίδες (εκτός κι αν την καταναλώσουμε τηγανητή, οπότε απορροφά πολύ λάδι και επιβαρύνεται θερμιδικά), αλλά με υψηλότατη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Μαγειρικά η μελιτζάνα, και ιδιαίτερα η αργίτικη-τσακώνικη, είναι ιδανική για ένα λαχταριστό, πληθωρικό και πολύ μυρωδάτο ιμάμ. Το ίδιο θαυμάσια είναι στα κάθε λογής τουρλού, στους καπαμάδες με ή χωρίς κρέας, αλλά και τηγανισμένη σε φέτες ή σε μπαστουνάκια, καλυμμένη με κουρκούτι. Για να απορροφήσει όσο το δυνατόν λιγότερο λάδι στο τηγάνισμα, αλατίζουμε την κομμένη σάρκα της, την ξεπλένουμε και τη στύβουμε καλά με χαρτί κουζίνας.

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.