Μάραθος ή Φινόκιο

Το αρωματικό


Το χαρακτηριστικο τους άρωμα και γεύση απογειώνει σχεδόν κάθε πιάτο και πίτα. Ταιριάζει απίστευτα με θαλασσινά και ψάρια, σε ριζότο, ενώ μπορεί να φαγωθεί και ωμό σε σαλάτες, σε μικρές ποσότητες, γιατί η έντονη γεύση του επισκιάζει τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάστε επίσης να το προσθέσετε σε μικρές ποσότητες σε διάφορα λαδερά, όπως το σπανακόρυζο, και στις αγκινάρες α λα πολίτα, για να δώσει μεγαλύτερη ένταση στη γεύση. Χρησιμοποιείται επίσης στην αρωματοποιία και στην οινοπνευματοποιία, ενώ με τους σπόρους του παρασκευάζεται και το μαραθέλαιο (αιθέριο έλαιο).

Διαβαστε επισησ