Κυδόνια

Το… γλυκό του κουταλιού


Ξινούτσικα και αρωματικά, είναι ιδανικά στη ζαχαροπλαστική, αφού όσο μαγειρεύονται γλυκαίνουν. Κάνουμε με αυτά μαρμελάδα, κυδωνόπαστα, κομπόστα, λικέρ και γλυκό του κουταλιού. Ταιριάζουν όμως και στη μαγειρική με κρέας και κοτόπουλο, εμπλουτίζοντάς τα με γλυκόξινη γεύση. Θυμόμαστε να αφαιρούμε τα κουκούτσια τους πριν από το μαγείρεμα, ενώ μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο για περίπου 2 μήνες. Παράγονται για την ΑΒ κυρίως στους νομούς Μαγνησίας και Ημαθίας, ενώ ως προς τα διατροφικά τους στοιχεία, περιέχουν νάτριο, κάλιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, βιταμίνες A, C και Β12, ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο.

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.