Κουνουπίδι

Όχι μόνο βραστό


Από τα πιο ευέλικτα λαχανικά της ελληνικής κουζίνας, αν και κάποιοι το αποφεύγουν εξαιτίας της έντονης μυρωδιάς του όταν βράζει. Ένας τρόπος για να την καταπολεμήσουμε είναι να προσθέσουμε λίγο λεμόνι ή ξίδι κατά τη διάρκεια του βρασμού. Γίνεται εξαιρετικός, βελούδινος πουρές, πεντανόστιμο και υγιεινό σνακ αν ψηθεί στον φούρνο με μπαχαρικά, ενώ κοκκινιστό με λίγο ρύζι αποτελεί μια υγιεινή και ταυτόχρονα γευστική λύση για καθημερινό πιάτο.

Ενδείκνυται για δίαιτες, αφού περιέχει ελάχιστες θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνες. Στα ΑΒ θα βρείτε τα καλύτερα κουνουπίδια από τη Θεσσαλονίκη, την Ημαθία, την Αρκαδία, την Ηλεία, την Αχαΐα, την Εύβοια και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Διαβαστε επισησ