Κολοκύθα

Ιδανική για αλμυρά και γλυκά


Οι πιο πολλοί γνωρίζουμε τη στρογγυλή, αλλά υπάρχει και η μακρόστενη. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η πορτοκαλί σάρκα της, της οποίας η μαλακή υφή και η βουτυράτη, γλυκιά γεύση είναι ιδανική για πουρέδες και σούπες βελουτέ. Ο σκληρός και παχύς φλοιός της μπορεί να γίνει γλυκό του κουταλιού, αλλά είναι αρκετός μπελάς όταν θέλουμε να την καθαρίσουμε και ίσως γι’ αυτό να μην τη χρησιμοποιούμε όσο συχνά θα θέλαμε. Μια λύση είναι να την τεμαχίζουμε σε μικρότερα κομμάτια, αλλά η καλύτερη είναι να την αγοράζουμε έτοιμη, καθαρισμένη από τα ΑΒ, όπου διατηρείται πάντοτε φρέσκια, χωρίς να χάνει τη νοστιμιά της.

Έτσι, ετοιμάζουμε χωρίς δεύτερη σκέψη κολοκυθόπιτες αλμυρές και γλυκές, κέικ, τάρτες, κ.λπ. Την εντοπίζουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ ήδη από αρχές Αυγούστου και παραμένει εκεί έως τέλη Δεκεμβρίου, ενώ η παραγωγή της είναι πιο ευρεία στους νομούς Ηλείας, Τρικάλων, Αχαΐας και Ευβοίας. Όσο για τη διατροφική της αξία, περιέχει βιταμίνες Α, Β-καροτίνη και C, καθώς και ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο και φυτικές ίνες.

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.