Μήλα


Δεν λείπουν από καμία φρουτοσαλάτα ή χυμό, όταν ζητάμε τόνωση και ενέργεια. Είναι τόσο ευέλικτα στην ετοιμασία τους, ώστε μπαίνουν σε κέικ, τάρτες, πίτες με κάθε λογής φύλλο ή ζύμη, μους, κρέμες. Ψημένα μαζί με πατάτες είναι το τέλειο συνοδευτικό για κρέας. Μέχρι και τα κουκούτσια τους είναι πολύτιμα, καθώς έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πηκτίνη κι έτσι δένουν με φυσικό τρόπο τις μαρμελάδες. Γι’ αυτό είναι τόσο απαραίτητα στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική, στην ποτοποιία. Στην Ελλάδα μάς αρέσει να τα σερβίρουμε σε λεπτές φέτες, με μέλι και κανέλα: ίσως το ιδανικότερο επιδόρπιο για κάθε γεύμα. Στις γιορτές το αγαπάμε λιγάκι πιο στολισμένο. Το βάζουμε σε μελωμένες τάρτες τατέν, ακόμη και στη γέμιση των πουλερικών μάς αρέσει, αφού δένει θαυμάσια με τα υλικά της κλασικής γέμισης. Παράγονται κυρίως στους Πύργους Κοζάνης, στο Πήλιο (Μαγνησία), στην Αγιά Λάρισας και στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας, στην ευρύτερη περιοχή του όρους Βέρμιο. Στα ΑΒ βρίσκουμε σχεδόν όλες τις ποικιλίες, πάντα σε εξαιρετική ποιότητα και γεύση. Αξίζει να δοκιμάσετε κόκκινα μήλα ΑΒ Επιλογή, επιλεγμένα από περιοχές με μεγάλο υψόμετρο που παράγουν μήλα ιδιαίτερα γευστικά και τραγανά. Σίγουρα θα τα αξιοποιήσουμε στις γιορτινές μας δημιουργίες.

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.