Μυρώνια

Λεπτεπίλεπτα και εξαιρετικά


Τα άγρια αυτά μυρωδικά, με τα μικρά φύλλα, τους τρυφερούς μίσχους και την ελαφρώς γλυκανισάτη γεύση, πλέον καλλιεργούνται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Είναι διαθέσιμο κυρίως την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο, σε φώσφορο και είναι πλούσια πηγή ασβεστίου.

Απαραίτητα σε πίτες, σε συνδυασμό με άλλα μυρωδάτα χόρτα για πίτες, γιατί δίνουν πλούσια γεύση και άρωμα. Ταιριάζουν με όλα τα κρεατικά και κυρίως με το αρνί και το χοιρινό. Εξαιρετικά σε τάρτες με λευκά μαλακά τυριά. Ιδανικά σε μαγειρέματα με όσπρια και κυρίως στη φασολάδα. Τα προσθέτουμε στα φρικασέ και στα μαγειρευτά με αβγολέμονο για επιπλέον γεύση και άρωμα. Ταιριάζει με τα ψάρια και τα θαλασσινά, κυρίως με το χταπόδι, τις σουπιές και τα καλαμάρια.

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.