Δυόσμος

Αρωματικός και θεραπευτικός


Ανήκει στην οικογένεια της μέντας και είναι δημοφιλής σε όλη τη Μεσόγειο, αφού χρησιμοποιείται στη μαγειρική, στην αρωματοποιία, αλλά και στη φαρμακευτική. Καλλιεργείται πλέον σε όλη την Ελλάδα.

Τα φρέσκα ή και αποξηραμένα φύλλα του τα βάζουμε στο μείγμα του κιμά για κεφτεδάκια, στη γέμιση ρυζιού για τα γεμιστά κ.α. Ταιριάζει τέλεια με το ρύζι, τα αμπελόφυλλα, τα κολοκύθια, τα κρεατικά, την ντομάτα, τον αρακά και ιδανικά με το γιαούρτι. Αρωματίζει το τζατζίκι αλλά και τις κρύες γιαουρτόσουπες. Διατηρεί στο μέγιστο τη γεύση, το άρωμα αλλά και το χρώμα του αν τον προσθέσουμε στο τέλος του μαγειρέματος.

Διαβαστε επισησ