Αγκινάρα

Αλά πολίτα, και όχι μόνο


Η επιστήμη ανακαλύπτει διαρκώς νέες ιδιότητες στα φυσικά τρόφιμα, και οι αγκινάρες επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις. Ρυθμίζουν τη χοληστερίνη και προστατεύουν τον οργανισμό χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Και στη γαστρονομία, όμως, δεν υπολείπονται σε προτερήματα. Το μπελαλίδικο καθάρισμά τους, μέχρι να φτάσουμε στην τρυφερή τους καρδιά, αξίζει τον κόπο, αφού αυτή η καρδιά μάς χαρίζει πολλά και ιδιαίτερα πιάτα. Από τα παραδοσιακά λαδερά με κουκιά ή αρακά μέχρι το θεσπέσιο πιάτο «αλά πολίτα», οι αγκινάρες δείχνουν μαγειρική ευελιξία, αφού γίνονται μαγειρευτές, βραστές, ψητές και τηγανητές με την ίδια άνεση.

Οι ολόφρεσκες αγκινάρες στα ΑΒ είναι προσεκτικά επιλεγμένες, από τις φημισμένες της Αργολίδας μέχρι τις νοστιμότατες της Κρήτης, της Μεσσηνίας και των νησιών του Αιγαίου.

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.