Menu
Generic filters
Exact matches only

Λαβράκια στο φούρνο µε φινόκιο

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 6 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 φινόκιο
  • 6 λαβράκια καθαρισμένα
  • 50 ml έ. π. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 1 κ. γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 λεμόνι σε ροδέλες
  • 1 φλ. ελιές μαύρες
  • 2 κ. σ. κάππαρη
  • 150 ml κρασί λευκό
Λαβράκι Καθαρισμένο Υδατοκαλλιέργειας Ελληνικό
Φινόκιο Συσκευασμένο Εισαγωγής
~510 γρ
Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική
1 Lt
Αλάτι Κλασικό 250 gr
Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 45 gr
Ελιές Καλαμών Ροδέλες 290 gr
Κάπαρη 250 gr
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ SAUVIGNON BLANC 750 ML
Next

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

Κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες, κρατάμε τις τούφες της κορυφής στην άκρη και τις ψιλοκόβουμε.

Σε βαθύ ταψί βάζουμε τα λαβράκια και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο την πλάτη και την κοιλιά τους. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε μερικές φέτες φινόκιο και ροδέλες λεμονιού στην κοιλιά, σκορπίζουμε τις υπόλοιπες στο ταψί, αλείφοντάς τες με λάδι. Από πάνω σκορπίζουμε τις ελιές και την κάππαρη.

Ψήνουμε για 15’. Περιχύνουμε τα ψάρια με το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10’.

Σε μια πιατέλα σερβίρουμε τα ψάρια με τη σάλτσα τους και πασπαλίζουμε με τις τούφες από το φινόκιο.

Bookmarks

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. • Κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες, κρατάμε τις τούφες της κορυφής στην άκρη και τις ψιλοκόβουμε. • Σε βαθύ ταψί βάζουμε τα λαβράκια και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο την πλάτη και την κοιλιά τους. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. • Βάζουμε μερικές φέτες φινόκιο και ροδέλες λεμονιού στην κοιλιά, σκορπίζουμε τις υπόλοιπες στο ταψί, αλείφοντάς τες με λάδι. Από πάνω σκορπίζουμε τις ελιές και την κάππαρη. • Ψήνουμε για 15’. Περιχύνουμε τα ψάρια με το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10’. • Σε μια πιατέλα σερβίρουμε τα ψάρια με τη σάλτσα τους και πασπαλίζουμε με τις τούφες από το φινόκιο.