DIY tips για όμορφες πασχαλινές δημιουργίες με τα παιδιά

Φτιάχνουμε σοκολατένια λαγουδάκια με γέμιση μπισκότο

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • Καλούπια σιλικόνης με σχήμα λαγουδάκια
  • Σταγόνες κουβερτούρας
  • Μπισκότα

 

Βήμα 1
Βράζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι. Πάνω από το κατσαρολάκι τοποθετούμε ένα ανοξείδωτο μπολ και ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες κουβερτούρας για να λιώσουν (σε μπεν μαρί).

Βήμα 2
Με ένα κουταλάκι ανακατεύουμε την λιωμένη σοκολάτα και ρίχνουμε λίγο σε κάθε καλούπι. Προσοχή, δεν γεμίζουμε όλο το καλούπι, ρίχνουμε μόνο όση σοκολάτα χρειάζεται για να δημιουργήσουμε μια στρώση σοκολάτας. Με ένα πιο μικρό κουταλάκι, στρώνουμε σοκολάτα και στα πλαϊνά τοιχώματα του καλουπιού. Τοποθετούμε το καλούπι στο ψυγείο για να κρυώσει η σοκολάτα.

Βήμα 3
Τοποθετούμε μερικά μπισκότα σε ένα σακουλάκι και τα κτυπάμε με ένα κουτάλι για να γίνουν τρίμματα.

Βήμα 4
Βγάζουμε το καλούπι από το ψυγείο και βάζουμε λίγο τρίμμα μπισκότου σε κάθε καλούπι. Και πάλι, δεν τα γεμίζουμε τελείως, αφήνουμε περιθώριο στο καλούπι για να το κλείσουμε με λιωμένη σοκολάτα.

Βήμα 5
Λιώνουμε μερικές ακόμη σταγόνες κουβερτούρας και καλύπτουμε τα τρίμματα μπισκότου. Ξαναβάζουμε το καλούπι στο ψυγείο για να κρυώσει η σοκολάτα.

Βήμα 6
Όταν σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, αφαιρούμε το καλούπι από το ψυγείο. Με προσοχή τραβάμε πρώτα τα τοιχώματα του καλουπιού για να ξεκολλήσει η σοκολάτα και στην συνέχεια σπρώχνουμε από κάτω ώστε να βγει το σοκολατένιο λαγουδάκι.

 

Μην τα φάτε όλα με την μία! Καλό Πάσχα!

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.